Ključnega pomena je, da si privoščimo dovolj spanca in da ta spanec zagotavlja kakovost. Za to je pomembna prava izbira vzmetnice ali ležišča. Široka ponudba kakovostnih vzmetnic je na voljo na domize.si.Vzmetnice se morajo prilagajati vašim željam, potrebam in navadam. To pomeni, da se zjutraj ne bi smeli zbuditi s kakršnimi koli bolečinami v hrbtu, vratu ali sklepih. Veliko ljudi se pritožuje, da jih zjutraj boli celo telo, ko vstanejo iz postelje.

Izbira medicinskih vzmetnic, vzglavnika in aktivnega letvenega dna

Če imate težave s hrbtenico, je najboljša izbira medicinska vzmetnica, ki bo olajšala bolečine v hrbtenici in križu. Poleg tega je za dober spanec pomembno, da izberete tudi vzglavnik, ki bo podpiral vašo glavo in jo med spanjem ohranjal v pravilnem položaju. Aktivno letveno dno je tudi nepogrešljiv del udobne postelje, saj zagotavlja fleksibilnost in zračnost. Pri domize.si lahko izbirate med kakovostnimi medicinskimi vzmetnicami v velikostih 90 × 200 in 140 × 200.

Da bi zmanjšali bolečine med spanjem, je pomembno, da ohranjamo pravilno držo hrbtenice tudi med počitkom ponoči in hkrati zagotavljamo dovolj gibljivosti. Zato je izbira ergonomske vzmetnice ključna, saj ta ne samo zagotavlja pravilno držo hrbtenice, ampak tudi spodbuja njeno podaljšanje med spanjem in s tem pomaga pri rehidraciji medvretenčnih ploščic, kar pa ohranja hrbtenico zdravo.

Kako izbrati pravo vzmetnico?

Spanje ima za naše telo in duha pomlajevalne učinke, saj med spanjem hipofiza sprošča veliko količino rastnih hormonov, mišice se sprostijo, telesna temperatura pa se zniža. Spanje na ergonomsko ustrezni vzmetnici je ključno za preprečevanje neželenih učinkov, ki jih povzroča nespečnost. Osebe, ki imajo težave s spanjem, se pogosto pritožujejo zaradi občutkov nervoze, napetosti in razdražljivosti, zaradi česar je njihova koncentracija na delovnem mestu slaba. Zato je pomembno, da zagotovimo ustrezno podporo hrbtenici in telesu med spanjem, da bi dosegli globok in miren spanec ter se izognili nespečnosti.

Vzmetnice

Za kakovosten spanec je ključna izbira prave vzmetnice. Otroci, ki se še razvijajo in rastejo, potrebujejo manjšo posteljo in vzmetnico. Za otroško posteljo je najbolj primerna vzmetnica dimenzij 90 x 200 cm. Tisti, ki želijo udobje in veliko prostora med spanjem, pa bodo zagotovo našli nekaj zase, saj je na voljo veliko izdelkov v večjih velikostih. Popolna izbira za večjo posteljo je lahko vzmetnica dimenzij 140 x 200 cm. Obe velikosti vzmetnic sta na voljo v naši spletni trgovini. Ne pozabite, da si zaslužite najboljši možen spanec za svoje telo in duha!

Pametna vzmetnica iz spominske pene

Spanje ima velik vpliv na naše splošno počutje, stanje imunskega sistema in spomin. Med globokim spanjem imajo možgani dovolj časa, da predelajo in shranijo pomembne informacije, ki smo jih videli, prebrali ali doživeli. Takrat se naše telo resnično odpočije in nabere dovolj energije za premagovanje vsakodnevnih obremenitev. Izbrati primerno vzmetnico pa lahko prav tako pozitivno vpliva na vaše spalne vzorce, zato je pomembno, da se odločite za ustrezno vzmetnico.

Če imate težave s spanjem ali kroničnimi bolečinami v hrbtenici in ledvenem predelu, imamo dobro novico za vas. Pametna vzmetnica, narejena iz spominske pene, je lahko rešitev za vaše bolečine in ustvarjanje popolnega spalnega okolja. Pri izbiri popolnega ležišča ne smete sprejemati kompromisov, zato je pomembno, da izberete ležišče visoke kakovosti.

Naelektrenost magnetnega polja vpliva na kakovost spanca

Morda se tega ne zavedate, vendar stopnja naelektrenosti magnetnega polja, ki nas obdaja, vpliva na kakovost našega spanca. Vse več pritiskov iz okolja, kot so stres, uporaba digitalnih naprav in drugo, lahko otežijo kakovosten spanec. Na srečo pa so vzmetnice v ponudbi izdelane s posebno tanko srebrno plastjo, ki znižuje naelektrenost in ustvarja prijetno okolje za spanje. Pena vzmetnice se 100-odstotno prilagaja obliki vašega telesa, kar omogoča še bolj optimiziran spalni cikel in manjšo nespečnost. Zato se prepustite sladkim sanjam vsak večer in izberite vzmetnico iz ponudbe.

Izbira pravega ležišča je ključna za kakovosten spanec, saj nam omogoča, da se spočijemo in napolnimo z energijo za nov dan. Za otroke je primerna vzmetnica dimenzij 90 × 200 cm, saj so postelje po navadi te velikosti. Odraslim so na voljo dve možnosti: vzmetnice dimenzij 140 × 200 ali 90 × 200 cm. Če niste prepričani, kateri izdelek bi bil najbolj primeren za vašo spalnico, se lahko posvetujete s strokovnjakom ali jim zaupate svoje želje. Vse omenjene dimenzije ležišč so na voljo v spletni trgovini po ugodnih cenah.

Posebna zračna pena

Vsi izdelki v ponudbi vsebujejo posebno zračno peno in štiri plasti, ki skupaj tvorijo sinergijo. To pomeni, da se plasti med seboj premikajo in se prilagajajo našim gibom. Spominska pena vsebuje mikrokapsule, polnjene s hladilnim gelom, ki zagotavljajo osvežujoče občutke tudi v poletnih mesecih. Poleg tega spominska pena spodbuja cirkulacijo telesa in hrbtenici pomaga, da vsako vretence zavzame pravilen položaj. Anatomska pena, ki se pogosto uporablja v bolnišnicah in domovih za starejše, pa zagotavlja še dodatno podporo za hrbtenico in pomaga zmanjšati pritisk na najbolj obremenjene točke telesa.

Zračna vzmetnica ima glavno prednost v tem, da se popolnoma prilagaja hrbtenici, kar pomeni, da se boste vsako jutro zbudili z občutkom energije in spočitosti. Sistem deluje s pomočjo aktivne zračne pene, ki se med spanjem nežno napihuje in vzdržuje osnovno lego vretenc. Zaradi tega se hrbtenica med nočnim počitkom lahko podaljša, kar ima sproščujoč učinek. Zračna vzmetnica je primerna za vse, ki imajo težave z bolečinami ali želijo izboljšati kakovost svojega spanca.