Fizioterapija na domu je postala ključna storitev za tiste, ki potrebujejo rehabilitacijo, a se zaradi različnih okoliščin ne morejo udeleževati tradicionalnih rehabilitacijskih centrov. Ta prilagojen pristop k fizioterapiji temelji na manualni terapiji, izvedeni s strani izkušenih fizioterapevtov, ki s pritiski, raztegi in gibi dosežejo izjemne rezultate pri izboljšanju stanja posameznika. Fizioterapija na domu se ne osredotoča le na rehabilitacijo, temveč igra pomembno vlogo tudi pri preventivi, saj pomaga pri vzpostavljanju mišično-skeletnega ravnovesja posameznika. Storitev je še posebej dragocena za starejše ljudi, ki si želijo ohraniti ali izboljšati svoje fizično stanje, a imajo težave s mobilnostjo ali drugimi ovirami. Junaki fizioterapevti, ki izvajajo storitev fizioterapije na domu, vam ponujajo širok spekter storitev, več lahko preverite na: junaknadomu.si/storitve/fizioterapija-na-domu/.

Kdaj se obrniti po pomoč k junakom na domu?

Obrniti se po pomoč k fizioterapiji na domu je priporočljivo v različnih situacijah, ko potrebujete strokovno pomoč pri obnavljanju fizične funkcije, zmanjševanju bolečine ali izboljšanju gibalnih sposobnosti. Fizioterapija na domu je odlična možnost za tiste, ki imajo omejeno mobilnost ali ne morejo obiskovati tradicionalnih kliničnih okolij, saj omogoča individualno in prilagojeno oskrbo v udobju domačega okolja. Junaki fizioterapevti, ki izvajajo storitev fizioterapije na domu, vam ponujajo širok spekter storitev, vključno z oceno zdravstvenega stanja uporabnika, postavitvijo fizioterapevtske diagnoze, načrtovanjem vadbe, svetovanjem glede napotitve k drugemu zdravstvenemu strokovnjaku ter izvajanjem programa fizioterapije. Poleg tega spremljajo izide fizioterapevtske obravnave in pripravljajo priporočila za domačo samopomoč.

Fizioterapija na domu je torej primerna za številne skupine uporabnikov, vključno s tistimi pred operacijo, po operaciji, ob poškodbah ali v pooperativnem obdobju, pri težavah s hojo, slabši mobilnosti, težavah z vzdrževanjem ravnotežja ter za onemogle ali nepokretne uporabnike. Najbolj pomembno je že, da veste, da imate možnost fizioterapije na domu, ki vam omogoča prilagojeno in individualno obravnavo v udobju lastnega doma. S t.i. junaki na domu oz. visoko usposobljenimi fizioterapevti, ki poskrbijo za  prilagojen program vadbe, lahko dosežete želene cilje rehabilitacije in izboljšate svoje fizično stanje, brez da bi zapustili dom. Če potrebujete fizioterapevtsko oskrbo, a se vam ne ljubi ali pa ne morete od doma, je fizioterapija na domu prava rešitev za vas. Vaše zdravje in dobro počutje sta na prvem mestu! Storitev je mogoča po vsej Sloveniji, prav tako pa je izvedljivo izvesti fizioterapijo tudi na centrih DEOS (po predhodnem dogovoru).