Kakovostna ležišča so ključna za zagotavljanje kakovostnega spanca, ki pomembno vpliva na vaše zdravje in splošno dobro počutje. Najboljša izbiro so tista, izdelana iz naravnih materialov, ki tudi sicer nastajajo v procesu trajnostnega gojenja. Takšna ležišča vas čakajo tudi v spletni trgovini www.zelenatrgovina.si/lateks-lezisca/lateks-lezisce-eko-latex.html, kjer še posebej veliko stavijo na kvaliteto in odgovorno ter okolju in družbi prijazno poslovanje. Z nakupom njihove vzmetnice iz certificiranih materialov boste v prvi vrsti poskrbeli za udobje med spanjem, ustrezno podporo hrbtenici in konstantno reguliranje telesne temperature, poleg tega pa boste veliko dobrega naredili tudi za okolje. Glavna prednost vzmetnic iz EKO lateksa so predvsem ne-kemično obdelani materiali in tkanine, ki ugodno vplivajo na vaš zdrav vsakdan.

ležišča 1

Glavne lastnosti naravnih lateks ležišč

Trg ležišč in spalnega programa je izjemno pester, vendar pa mnogi pripomočki za zagotavljanje ustreznega nočnega počitka še zdaleč niso primerni. Zagotovo ste se pri pregledovanju ponudbe že srečali z lateks vzmetnicami. Te so pogosto izdelane iz umetno pridobljenih materialov, ki koži ne dovolijo dihati, vi pa se posledično veliko potite in tudi bistveno slabše spite. Rešitev za boljši spanec tako predstavljajo naravna lateks ležišča Naturna. Ta so za razliko od številnih drugih vzmetnic izdelana iz povsem ekoloških materialov, njihova proizvodnja pa poteka v Sloveniji.

Blagovna znamka Naturna združuje izdelke, ki so izdelani v skladu z najvišjimi načeli odgovornosti do okolja in družbe. To pomeni, da se za njihovo proizvodnjo izbira le najbolj vrhunski materiali, postopki obdelave pa potekajo brez prisotnosti škodljivih kemikalij. Na tak način uporabniku zagotavljajo zdravo in varno uporabo, ki bistveno izboljša kakovost spanca in nočnega počitka.

Material, ki se uporablja za izdelavo ležišč Naturna je 100% naravni lateks, dodana pa mu je še antialergijska prevleka iz ekološkega bombaža. Uporabniki lahko izbirate med različnimi modeli, ki se med seboj razlikujejo po tipih in trdotah. Z izbiro ustreznega modela boste učinkovito razbremenili hrbtenico in svojemu telesu zagotovili vso potrebno podporo. Pri tem je potrebno upoštevati, da različno težke osebe in različni načini spanja zelo pomembno vplivajo na končno odločitev, katero ležišče se bo znašlo v vaši spalnici. Za pomoč pri nakupu se lahko obrnete tudi na strokovno ekipo Zelene trgovine, ki je zastopnik izdelkov iz spalnega programa Naturna. Ti vam bodo z veseljem pomagali do najboljšega nakupa, ki se vam bo zagotovo obrestoval.

ležišča 2

Zakaj se odločiti za nakup ležišča iz EKO lateksa?

Kar nekaj razlogov govori v prid nakupu izdelkov iz EKO lateksa. Če tudi vi razmišljate o nakupu lateks ležišča, naj vam predstavimo tiste najpomembnejše prednosti, ki jih zagotovo ne smete spregledati:

  • vzmetnice iz lateksa so udobne , zdravju prijazne in zračne, ter tako zagotavljajo nemoten nočni počitek,
  • so popolnoma ekološke in ne vsebujejo škodljivih kemikalij – zato so primerne tudi za ljudi, ki imajo težave s kožo, astmo ali različnimi alergijami,
  • celotna proizvodnja poteka v Sloveniji, pridobivanje surovin za izdelavo ležišč pa je skrbno nadzorovano in okolju ter družbi prijazno,
  • vzmetnice Naturna so izdelane po načelu pravične trgovine,
  • posebej zasnovana proizvodnja in pridobivanje vseh potrebnih surovin nikakor ne obremenjujejo okolja – še več, celo ščitijo ga,
  • z nakupom enega ležišča boste poskrbeli, da se v slovenskih gozdovih posadi kar pet novih dreves,
  • na vsakih 50 prodanih ležišč se zaščiti kar 1 ha deževnega gozda.

Če si torej želite kvalitetnega spanca, ki je ključ do vašega dobrega počutja, potem se odločite za spanje na EKO lateksu, ki vam bo omogočil, da se boste končno začeli zbujati spočiti in polni energije.

Načelo Fair Trade

Z nakupom lateks vzmetnice Naturna pa ne boste poskrbeli zgolj za svoje boljše počutje, pač pa boste veliko prispevali tudi v skupno dobro. Pomagali boste pri ohranjanju deževnih gozdov, manjšemu onesnaževanju in pri podpiranju pravične delovne verige, kjer je čisto vsak člen pravično obravnavan ter pošteno plačan. Ker Fair Trade upošteva tudi načelo poslovanja brez posrednikov, so tudi cene izdelkov bistveno bolj pravično izoblikovane in tako ugodnejše ter dostopnejše za večje število kupcev. Tako ste lahko prepričani, da boste za svoj denar dobili kar največ in si brez dvoma zagotovili zavidanja vreden spanec.