Kalcer je med vodilnimi strokovnimi prodajalci specializiranih gradbenih programov. Več si preberite na naslovu: https://www.trgovina-kalcer.si/ . S stalnim uvajanjem najnovejših svetovnih izdelkov in ponudbo ugodnih prodajnih pogojev ter strokovnim svetovanjem zagotavljajo uspešno poslovanje. Njihova osredotočenost na prodajo in strokovno podporo je ključna za zadovoljstvo strank, kjer vsakemu posamezniku, gradbeniku, projektantu in investitorju pomagajo najti optimalno rešitev.

Kalcer

Raznolikost uporabe štukature

Štukature se lahko uporabijo na različne načine, od klasičnih oblik v starejših prostorih do modernih kontrastov v sodobno opremljenih prostorih. Prilagodljivost omogoča, da izberemo ustrezno izvedbo glede na slog prostora. Okrasni profili so vsestransko uporabni in omogočajo ustvarjalno igro z barvami, svetlobo ter oblikami. Njihova namestitev na stiku sten in stropa lahko vizualno poveča prostor ter mu doda višino, volumen in stil. Poleg tega so okrogli, ovalni ali večkotni profili odlični ne le kot zaključek za lestence, ampak tudi kot dekorativni elementi na stenah, vratih ali pohištvu.

Ustvarjalna uporaba reliefnih stenskih oblog

Reliefne stenske obloge omogočajo dodajanje teksture in karakterja prostoru. Klasična reliefna dekoracija lahko toplino in karakter prinese v minimalistične prostore, medtem ko z razporeditvijo oblog lahko izrazimo svojo kreativnost in poudarimo specifične dele stene ali prostora.

3D stenske obloge omogočajo navidezno povišanje sten, ko so nameščene po celotni višini prostora, ali razširitev, če so nameščene vodoravno. Njihova strateška namestitev lahko poudari posebne kotičke v prostoru ali druge elemente opreme. Trodimenzionalne stenske obloge ne izboljšajo le estetsko prostor, ampak tudi izboljšajo njegovo akustiko s tem, da zmanjšujejo odmev. Posledično prostor ne ne postane samo lepši, ampak tudi bolj prijeten za bivanje.

Enostavna namestitev štukatur

Štukature je enostavno namestiti. Za njihovo rezanje se uporablja posebna žaga z ohišjem, ki olajša rezanje pod kotom, za lepljenje pa se uporabljajo specialna lepila. Ta lepila omogočajo hitro lepljenje in hkrati zagotavljajo dovolj časa za morebitne popravke. Poleg tega jih lahko uporabimo tudi kot korekcijski kit za manjše reže, po strditvi pa jih je mogoče brusiti in barvati.

Wedi gradbene plošče

Wedi gradbene plošče predstavljajo vsestransko rešitev za gradbene izzive, saj omogočajo izvedbo tudi najbolj zapletenih oblik. Te plošče so zasnovane tako, da ne prepuščajo vode, hkrati pa nudijo odlično toplotno izolacijo. So lahke, a hkrati trdne, kar omogoča njihovo uporabo v različnih aplikacijah. Z Wedi gradbenimi ploščami lahko obložimo stene, tla, stropove ali napušče ter izdelamo tudi kopalniško pohištvo in predelne stene . Njihova vodotesnost, toplotna izolativnost in odpornost proti zmrzali omogočajo njihovo uporabo tako znotraj kot zunaj objektov.