Zbiranje deževnice je odličen način, s pomočjo katerega lahko sami veliko prihranite, nekaj dobrega pa naredite tudi za okolje. Zbiralnik deževnice 5000l se je tako izkazal kot vrhunski pripomoček, s katerim prav nobena kapljica vode ne bo šla v nič. Poznamo podzemne in dekorativne zbiralnike za vodo, ki še dodatno popestrijo izgled vašega vrta. Prvi pa so primerni tudi za oskrbovanje gospodinjstva z vodo – splakovanje stranišč, pomivanje posode ali umivanje. Zbiralnik deževnice 5000l je tako primeren za vsakega, ki si želi narediti nekaj dobrega zase in prihodnost svojih potomcev. Voda je namreč eden najbolj dragocenih dobrin na našem planetu.

Enostavno, ekonomično in ekološko

To so lastnosti, ki jih združuje zbiralnik deževnice 5000l. Zbiranje deževnice je namreč popolnoma enostavna dejavnost, ki od vas ne zahteva prav nobenega pretiranega truda. Hkrati pa vam prinese številne ugodnosti. Deževnica je namreč oblika vodnega vira, ki je pogosto popolnoma neizkoriščen – po žlebovih odteka v kanalizacijo. Ljudje se dolgo nismo zavedali njenega uporabnega potenciala, danes pa jo za voljo večje ekonomičnosti in ekološke zavednosti s pridom izkoriščamo.

V zbiralniku zbrano deževnico lahko uporabimo za zalivanje vrta, lahko pa se odločimo tudi, da jo uporabljamo v hiši za sanitarno vodo. Današnji moderni zbiralniki za vodo so namreč izdelani tako, da deževnica v vašo hišo pride po sistemu premišljeno zasnovanih in izdelanih cevi. Mnogi si zbiralnik predstavljajo kot nekakšen vodnjak, iz katerega nato s pomočjo vedra vzemamo zbrano vodo. Seveda temu ni tako. Zahvaljujoč tehnologiji in napredku so današnji zbiralniki namreč narejeni tako, da so kar se da enostavni za uporabo, le cevi je potrebno ustrezno povezati med seboj. Na mesečni ravni vam tako omogočijo, da kar veliko prihranite, saj namesto pitne vode iz omrežja koristite zbrano deževno vodo.

In kako izbrati ustrezen zbiralnik deževnice? Odločitev je odvisna od velikosti vašega gospodinjstva, vaših potreb po vodi in navad. Za boljšo predstavo, zbiralnik za deževnico 5000l vodo zadostuje za uporabo vode v stranišču, pranje avtomobila ter zalivanje vrta. Z odločitvijo za koriščenje deževnice pa boste doprinesli svoj pomemben košček tudi k ohranjanju okolja, saj na ta način močno zmanjšamo porabo pitne vode pri opravilih, kjer ta ni nujno potrebna.