Mnogi starši se ne strinjajo z uporabo mask pri otrocih, kar je popolnoma razumljivo, saj ima vsak svoje mnenje ter način razmišljanja. Vsekakor pa je potrebno poslušati samo stroko, saj naj bi oni najbolje vedeli, kaj je najboljše za našo mladino. Vsekakor pa je uporaba mask pri otrocih zelo občutljiva tema, ki na žalost oddaljuje ljudi, to pa seveda ne prinaša nič dobrega. Covid-19 je uničil veliko prijateljstev ter samih zvez, žalostno je, kako ljudje še vedno skušajo prepričevati druge v neko posebno mišljenje. Vsak lahko razmišlja ter dela točno to, kar sam meni, da je najbolje zanj, saj konec koncev le živimo v svobodni državi. A priporočila strokovnjakov je vseeno treba upoštevati.

Uporaba mask pri otrocih

Uporaba mask pri otrocih, ki so mlajši od 6 let, verjetno ne bi prineslo nekih spodbudnih rezultatov, stroka pa tega niti ne priporoča, saj obstaja nevarnost zadušitve. Je pa seveda treba že majhne otroke navaditi na neka pravila. S tem ciljamo predvsem na pravilno umivanje rok, kašljanje v rokav ter podobno. Priporočila gredo naprej v tej smeri, da je uporaba mask pri otrocih med 6. in 11. letim starosti prilagodljiva oziroma se spreminja glede na to, kakšna je situacija glede stanja epidemije. Za tiste otroke, ki so stari 12. let in več, pa se priporoča, da ti uporabljajo masko na način, kot jih uporabljajo odrasli.

Seveda pa menimo, da je najbolje slediti navodilom (NIJZ) Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje saj so za to šolani ter delajo to že vse življenje ter vsaj približno vejo kako stvar deluje. Navodila se pišejo ter dajejo tudi po izračunih in predvidevanjih iz eksponentne funkcije ter lahko z njeno pomočjo tudi približno napovejo okuženost. Ta članek je seveda mišljenje enega človeka in ni napisan v namen kakršnega koli prepričevanja ali provokacije.