Se kdo od vaših svojcev ali prijateljev sooča z Alzheimerjevo boleznijo, potem je mogoče zanj primerna transkranialna pulzna stimulacija ali kratica TPS. V vsako družino diagnoza Alzheimerjeve bolezni prinaša številne spremembe – tako za osebe z boleznijo kot za njihove družinske člane in tudi prijatelje. Kljub nenehnim prizadevanjem medicinske znanosti zaenkrat ostaja Alzheimerjeva bolezen na žalost neozdravljiva. Vendar je bil v boju proti temu stanju že dosežen določen pozitiven napredek. Določena zdravila lahko pomagajo stabilizirati duševno zmogljivost in upočasniti napredovanje značilnih simptomov. Vendar pa se danes poleg medicinskega zdravljenja uporabljajo še številne sočasne uspešne terapije, katerih cilj je spodbujanje duševnih sposobnosti obolelih ali ohranjanje teh sposobnosti čim dlje, izboljšanje splošne kakovosti življenja in s tem razbremenitev svojcev in vseh ostalih, ki so v bližini obolelih.

transkranialna pulzna stimulacija

Transkranialna pulzna stimulacija je lahko ena od terapij, ki blaži demenco.

Transkranialna pulzna stimulacija
Nevro center Ljubljana predstavlja sodoben terapevtski postopek, ki je postal klientom na voljo šele pred kratkim – transkranialna pulzna stimulacija (TPS). Tovrstna terapija se uporablja pri bolnikih z blago do zmerno Alzheimerjevo boleznijo. Njen cilje je spodbujati in ohranjati duševne sposobnosti ljudi z Alzheimerjevo boleznijo. S pomočjo aparature vnesejo akustične impulze, ki nastanejo zunaj telesa, v možganske regije, ki zahtevajo stimulacijo. Vse to poteka brez bolečin, enostavno in varno. Sama terapija poteka v ambulanti in v povprečju traja 30 minut. Na voljo je terapevtski paket, ki zajema šest terapij, ki se jih izvede v dveh tednih.

Transkranialna pulzna stimulacija je primerna za demenco
Terapija – Transkranialna pulzna stimulacija z Neurolith sistemom je primerna tako za Alzheimerjevo demenco kot tudi za druge oblike demence, saj so klinične študije dokazale zmanjševanje depresije pri osebah z demenco, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, izboljšanje delovnega spomina, zadovoljstva s svojim življenjem, socialne udeležbe, iskanje primernih besed v danem trenutku, gibalne aktivnosti, mentalne čistosti in mentalnega ravnovesja. Zato ne odlašajte in kontaktirajte Nevro center Ljubljana za dodatne podrobnosti in naročilo na terapijo.