Ste v pričakovanju svojega prvega otroka in je čas, da začnete razmišljati glede posteljice? Izbira primerne posteljice za dojenčke je lahko precej naporna, predvsem zaradi pestre ponudbe, ki vam jo ponujajo v trgovini. Zagotovo, če ste že odšle po nakupih, ste osulo obstale ob vhodu v trgovino, se začudeno ozirale po trgovini in se čudile vsej ponudbi posteljic za dojenčke. Nato pa se na mestu obrnili in se odločili, da morda pa lahko nakup posteljice za dojenčka še malo počaka, saj blage veze nimate katero bi izbrale. V nadaljevanju naj vam nekoliko olajšam izbiro, katere posteljice za dojenčke si je dobro podrobneje pogledati in katere lahko izpustite.

Pri nakupu posteljice za dojenčke nikar v ospredje ne postavljajte estetskega vidika posteljice in pa cene. Slednje je šele drugotnega pomena. Posteljica mora biti v prvi vrsti predvsem udobna in varna. Zato upoštevajte spodnje kriterije glede primerne posteljice za dojenčke in zagotavljam vam, da vam bo naslednji obisk trgovine in izbira posteljice dosti lažje.

Prvič. Posteljice za dojenčke ne smejo imeti postavljenih letvic preveč narazen, če želimo, da je posteljica varna za našega otroka. Priporoča se, da razmik med letvicami ni večji od 6 centimetrov. Drugič. Pred nakupom posteljice preverite ali so morda kakšni ostrejši elementi vključeni v posteljici in ali je posteljica dovolj stabilna in trdno grajena. Ne želimo si namreč, da bi naša posteljica vsebovala elemente, ki bi lahko povečali tveganje za poškodbe našega otroka. Tretjič. Poskrbite, da je posteljica za dojenčke, ki je v vašem ožjem izboru, narejena iz naravnih materialov in da so uporabljene varne barve. Četrtič. Pri nakupu posteljice za dojenčke upoštevajte pravilo manj je več, predvsem ko je govora o različnih estetskih in dekorativnih elementih. Zadnje pravilo pa se tiče vzmetnice. Vzmetnica mora biti dovolj trda in mora se točno prilagajati ogrodju posteljice.

Pri nakupu posteljice za dojenčke razmišljajte tudi v naprej, se pravi koliko časa bo posteljica sploh funkcionalna za vašega odraščajočega otroka. Določenim posteljicam za dojenčke se namreč da prilagajati velikost, pomeni, da vam bodo služile dlje kot pol leta. So pa zato tudi dražje. Zato je morda pametno, da razmislite tudi, koliko denarja ste pripravljeni investirati v posteljico. Poleg nakupa pa obstaja tudi možnost izposoje otroške posteljice za dojenčke, ki predstavlja nekoliko cenejšo različico.