Karnise za zavese so lep okras doma, že same karnise lahko polepšajo okna, če so lepo in previdno izbrane, pa naj bodo lesene, kovinske ali plastične. Največkrat so na teh karnisah še zavese, kratke, srednje ali dolge, za okras ali tudi za zatemnitev prostora, večini ljudi pa predstavljajo lep okras doma in pisarne. Izberite take karnise za zavese, ki bodo poudarile lepoto prostorov, oken in vašega doma. Lahko izbirate med takimi, ki so kot palice in se nanje zavese nataknejo ali take po katerih proturje zavesa kot po tirnicah.

karnise za zavese

Karnise za zavese so v več barvnih odtenkih, največkrat gre za kovinske sijajne srebrne ali medeninaste zlate barve, potem so še imitacije lesa, kar so ponavadi aluminijaste karnise in pa tudi originalne lesene, ki os velikokrat izbiral judi, ki imajo radi naravne materiale. Les je namreč tak material, da ne oddaja slabih vibracij ali izhlapevanja v ambient in je zato do človekovega zdravja zelo prijazen. Izberite take, ki so vam osebno všeč in podpirate tak material, če ste ekološko usmerjeni in osveščeni boste izbrali les.
Kakšne karnise za zavese izbrati je velikokrat dilema, včasih ne znamo sami izbrati, takrat pride prav kakšen res dober svetovalec, ki ima izbran okus in lahko svetuje. Samo povedati mu morate lai pokazati slike, poslikajte kar s telefonom, in vedel bo, kaj vam lahko ponudi. Seveda bo zraven karnis predlagala tudi primerne zavese glede na to, kaj želite doseči  v ambientu.
Izberite kakovostne karnise za zavese, da so močne in se ne bodo krivile, da bodo lepe in da bodo funkcionalne. Nekatere aluminijaste nudijo tui dvoje tračnic ali kar tri za različne plasti zaves, tako da lahko namestite na ene karnise prozorne zavese, bolj goste in še temne za zatemnitev prostora pa ne potrebujete rolet. Ozrite pa se po prostoru in opazujete, kakšno imate pohištvo ter stene, da bodo karnise sodile zraven.