Gotovo poznate mehurčaste folije – to so tiste folije, ki jih večkrat dobite v paketu, če ste naročili kak izdelek, ki se lahko hitro poškoduje ali pa kaj podobnega, otroci pa zelo radi pokajo te mehurčke ter vas strašijo s poki (če ste bolj plašljive sorte). Kvalitetna mehurčasta folija – kammtrade.si je idealen ponudnik te folije za vas – varuje izdelke pred poškodbami, prav tako pa se uporablja za polnjenje praznih prostorov v embalažah. Mehurčasta folija je torej primerna za pakiranje različnih izdelkov, od pohištva, porcelana, izdelkov iz stekla, elektronskih komponent, različnih rezervnih delov in še bi lahko naštevali.

Mehurčasta folija je izdelana iz polietilena, ki imajo nizko gostoto, znotraj folije pa so mehurčki (v bistvu gre za zaprt zrak). Izbirate lahko med različnimi vrstami mehurčkov, debelinami folije, širinami rol in vrstama materiala (standardna ali antistatična folija z mehurčki). Glede na to, v kakšen namen nameravate uporabiti folijo, se boste morali odločiti, katero boste izbrali oz. katere lastnosti folije so vam pomembne. Tovrstna folija se prodaja po željah kupca (širine, dolžine itd.), na voljo pa vam je tudi kot rokav ali vrečka z odprtino – kot rečeno, je izbira odvisna od namena uporabe.

Njene glavne prednosti so, da je odporna na različne obremenitve, poleg tega pa je zelo fleksibilna. Ima majhno težo, torej bodo stroški transporta nizki, zmanjšajo pa se tudi stroški pakiranja. Je zelo enostavna za uporabo, poleg tega pa jo lahko tudi ponovno uporabite. Odlikuje jo tudi univerzalnost pakiranja širokega spektra izdelkov, ki jih bo zaščitila pred umazanijo, praskami in drugimi poškodbami, ki se lahko zgodijo med transportom oz. skladiščenjem. Mehurčasta folija zagotavlja transparentnost, kar pomeni, da lahko ves čas vidite izdelek, je zelo enostavna za shranjevanje, veliko ljudi pa bo prepričal tudi podatek, da jo je mogoče 100 % reciklirati. Smo vas že prepričali za njen nakup in uporabo?