V današnjih časih je skrb za zobe ena od pogostejših razlogov obiska zobozdravnika ter ostalih specialistov z zobozdravstveni ordinaciji. Poleg tega, da skrbimo za svoje zobe, jih redno ščetkamo in uporabljamo vse ostale pripomočke za čiščenje pa je vseeno priporočljivo oditi na čiščenje zobnega kamna, ki je eden enostavnih posegov v zobozdravstveni ordinaciji, katere namen je odstranitev zobnega kamna, ki se sčasoma naredi na naših zobeh. To ni bolezen to je stanje na naših zobeh, in postopek odstranitve je popolnoma enostaven in neboleč, kako pogosto pa gremo na čiščenje zobnega kamna pa je odvisno od vsakega posameznika, vsekakor pa je ustna higiena ena od pomembnih pri nastajanju zobnega kamna. Čiščenja zobnega kamna poteka v naslednjem v rstem redu in sicer vas zobni higienik najprej informativno pregleda ter vam svetuje o postopku čiščenja ter svetuje, kakšna skrb za vaše zobe je najbolj primerna glede na vaše specifikacija. Čiščenje zobnega kamna se opravlja tudi preventivno saj lahko preprečimo razvoj nekaterih resnejših težav z zobmi katere zadnja postaja je tudi izguba zob, da bi se temu izognili vam je na voljo dovolj informacij kam in na koga se lahko obrnete.

Čiščenje zobnega kamna je neboleče, lahko pa se kljub temu odločite za lokalno anestezijo saj se vseeno uporablja določena mera vibracij, ki zna biti za marsikoga neprijetna.

Čiščenje zobnega kamna je postopek kateremu se lahko z redno in temeljito ustno higieno tudi izognemo, prav tako pa boste s svojim nasmehom bistveno bolj zadovoljni. Danes se o temeljitem in pravilnem ščetkanju učijo tudi otroci v osnovnih šolah, kar je zagotovo prava naložb z znanje in zdravje. V kolikor pa se le odločite za čiščenje zobnega kamna, boste z rezultatom zagotovo navdušeni in morda bo ravno to razlog, do boste tudi za vaše zobe od tedaj bolje skrbeli.