Ste že imeli kdaj težave z ahilovo tetivo. Nekaj o tej težavi oziroma bolečini si lahko preberete na tej spletni strani https://www.semos.si/ahilova-tetiva-trn-v-peti/ . Pogosto ste zgodi, da do te poškodbe pride pri športnikih oziroma pri ljudeh, ki preobremenijo svoje noge. Ahilova tetiva je neprijetna bolečina, ki pa tudi sama izgine. Športniki navadno obiščejo zdravnika, saj v tistem času ne morejo tekmovati in morajo mirovati. Ahilova peta oziroma tetiva nas začne lahko boleti nenapovedano, oziroma kar čez noč. Težko je povedati zakaj pride do bolečin in če boste tudi vi imeli bolečine.

Ahilova tetiva je težava, kadar športnik ni najbolj navdušen. Ni pa nujno, da to težavo občutijo samo oni, tudi mi lahko. Tudi sama sem že imela to težavo, ki je prišla sama od sebe čez noč. Najprej nisem vedela točno kaj me boli, zakaj me peta boli. Mislila sem, da bo naslednji dan vse skupaj minilo, ampak peta me je vedno bolj bolela. Ahilova tetiva je grozna bolečina lahko povem iz izkušenj. Cel teden sem imela bolečine, komaj sem hodila. Morala bi počivati, da ne bi imela takih bolečin, da bi peta mirovala. Ampak nisem mogla, saj se mi je to zgodilo na dopusti. Vedela sem zakaj je prišlo do bolečine, saj sem nogo preveč obremenjevala en dan.

ahilova tetiva

Poškodba ahilove tetive pomeni, da pride do vnetja v sami peti. Ni pa vedno prisotno samo vnetje, lahko pride tudi pretrgane tetive, takrat pa je res nezgoda hujša in moramo obiskati zdravnika. Ahilova tetiva vemo se nahaja v peti na nogi oziroma malo nad samo peto, da si boste lažje predstavljali tisti, ki še niste imeli te težave. Če so bolečine prav v peti, pomeni, da imamo trn v peti. Ne rabimo iti k zdravniku, če pride do bolečine, če pa res traja več, kot en teden pa se le oglasite pri njem, da vam pomaga.