Roštilj na plin nam vedno dobro služi v poletnih časih kadar se dogajajo veseli dogodki in veselice saj brez dobre hrane iz žara ne gre. Roštilj na plin je dobra prenosa izbira za potovanj, saj je lahek in dokaj majhen da ga lahko vzamemo vsepovsod. Primeren je seveda za piknike, rojstne dneve in za pripravo kosila. Poleti po navadi kuhamo zunaj, če imamo letno kuhinjo in nam prav pride da imamo roštilj na plin za kuhanje saj nam ta omogoča pripravo vrhunskih jedi.
Roštilji so narejeni litoželeznih kovin ali debelejše pločevine, ki zadržujejo temperaturo za dolgo časovno peko ali kuhanje saj je pri peki pomembno da nam ogenj ne ugasne in da roštilj oddaja dovolj toplote da hrana ostane tudi po peki še topla. Žar si lahko kupite v vseh prodajalnah z vrtno opremo in opremo za dom, kjer dobite svoj roštilj po ugodnih cenah. Roštilj na plin je po navadi sestavljen iz štirih nogic in plošče, kamor nalagamo meso za peko in druge sestavine za kuhanje. Poznamo tudi manjše kuhinjske roštilje, ki so primerni za peko manjših količin mesa, sira, in zelenjave. Temperatura za peko na žaru ne sme biti prenizka ne previsoka. Poznamo dva različna načina pečenja na žaru. BBQ peka mesa je peka mesa pri temperaturah od 120 do 160 stopinj celzija. BBQ način uporabljamo za debelejše kose mesa saj rabijo svoj čas da se omehčajo in zato je ta način počasnejši. “Grill” način pa je peka na visokih temperaturah ki se začne pri 175 stopinjah celzija in navzgor. Takšen način se uporablja za peko steakov, ki so lahko dobro, malo ali srednje zapečeni. Roštilj na plin vsebuje uravnavanje temperature, mehanizem za obračanje svinjine in piščancev ter po višini nastavljive rešetke in s tem omogoča oba načina peke mesa. Roštilj na Plin je odlična izbira za vsak dom in ljubitelje hrane na prostem.