Gradnja hiše ali poslovnih prostorov zahteva ogromno energije in časa. Misliti morate na ustrezno zasnovane temelje in stene, razporeditev prostorov, inštalacije, nagib strehe, pa tudi na zadostno količino oken in vrat. Če želite dodatne prostore za shranjevanje vaših pripomočkov in parkiranje vašega avtomobila, pa potrebujete še garažo in temu primerna garažna vrata. Ampak ne skrbite, pri slednjih vam lahko priskočimo na pomoč. V podjetju Vrata Zorman namreč izdelujejo kvalitetna rolo vrata, ki povzdignejo garažna vrata na popolnoma nov nivo.

V nadaljevanju članka vam predstavimo, katere ključne značilnosti imajo rolo vrata, kaj so njihove prednosti v primerjavi z drugimi vrstami vrat, kakšna izbrati ter kolikšna je njihova cena.

Zakaj so rolo vrata najboljša izbira za vse vrste objektov?

V časih, ko neprestano iščemo sodobne in inovativne rešitve, so postala rolo vrata podjetja Vrata Zorman nepogrešljiva rešitev za vse vrste garaž. Tako v stanovanjskih hišah kot tudi v blokih in poslovnih objektih.

Njihova največja prednost je predvsem ta, da so, za razliko od ostalih garažnih vrat, izredno prilagodljiva. Že njihovo ime namreč pove, da se med odpiranjem zvijejo v nekakšno ‘rolo’ oziroma se zložijo v škatlo. Zaradi tega pa posledično ne zavzamejo veliko prostora in so primerna za vse tipe objektov, tudi za manjše garaže in dovoze. Prav tako se lahko prilagodijo različnim dimenzijam odprtin, kar omogoča enostavno namestitev v različne vrste prostorov.

Poleg tega pa so rolo vrata tudi izredno funkcionalna. Izdelana so iz kakovostnega aluminija s sodobnim elektromotorjem, opto senzorji in kolesci s silikonsko prevleko. To jim omogoča, da se odpirajo tiho in hitro, s pomočjo daljinca, pametnega sistema ali stikala. Vgrajene pa imajo tudi posebne varnostne sisteme za dodatno varnost predmetov in oseb. Vgrajeni senzorji in nosilne roke namreč zaznajo ovire in ostale situacije ter preprečijo morebitne nesreče.

Hkrati pa so rolo vrata še energetsko učinkovita, saj dobro tesnijo ter so toplotno in zvočno izolirana. Ponašajo se z mikroprofiliralno površino ter zaščito pred vremenskimi vplivi, napetostjo in strelami. Zaradi tega pa so posledično izredno vzdržljiva in imajo dolgo življenjsko dobo. Na voljo so tudi v različnih oblikah, materialih in barvah tako da sovpadajo z vsemi vrstami objektov.

Rolo vrata

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu rolo vrat?

Rolo vrata iz Vrata Zorman so torej res v samem vrhu garažnih vhodnih sistemov. Vendarle pa je tudi pri nakupu teh potrebno biti pozoren na nekaj lastnosti. Če kupujete rolo vrata za garažo se zato nujno pozanimajte o njihovih elektronskih in varnostnih sistemih. Kakšno zaščito vam bodo nudila, vas bodo obvarovala pred vlomi? So varna za uporabo?

Dobro se je pozanimati tudi o aluminijastih komponentah rolo vrat. Več kot je aluminija v zlitini, bolj bodo namreč vrata trpežna in kakovostna. Pomembno pa je tudi, da so vodila in lamele rolo vrat ustrezno pobarvana, saj se tako prepreči rjavenje in predčasno uničevanje vrat. Če želite, da so vrata energetsko učinkovita, pa bodite pri rolo vratih pozorni še na tesnila ter na ustrezno toplotno in zvočno izolacijo.

Koliko je potrebno odšteti za kakovostna rolo vrata?

Seveda pa je pomemben dejavnik pri nakupu rolo vrat seveda tudi njihova cena. Koliko je torej potrebno odšteti za kvalitetna rolo vrata, ki jih ponujajo v Vrata Zorman?

Tukaj je težko podati točno ceno rolo vrat, saj se vsaka izmed njih v ceni razlikujejo. Odvisno je namreč, kakšno dimenzijo vrat potrebujete. Pa tudi kakšne varnostne in elektronske sisteme želite ter iz kakšnega materiala in kakšne barve bodo vaša rolo vrata. Zaradi tega je najbolje, da se posvetujete s strokovnjaki, ki delujejo v podjetju. Ti vam bodo znali ustrezno svetovati, tako glede modela rolo vrat kot tudi glede montaže in nadaljnega vzdrževanja.

Rolo vrata