Morda se nekateri sprašujete, čemu služijo ovitki za telefon? Ovitek je narejen iz posebne gume, katera deluje kot zaščita tvojemu telefonu. Ko ti telefon pade na tla in če nimaš ovitka, je lahko kriza, steklo se ti lahko spraska ali pa tudi poči. Nočete si želeti, da vam poči stekelce na telefonu, saj se potem vse vidi slabše in je tudi kar precej drago, če ga želite dati na popravilo. Ovitki za telefon so lahko tudi iz drugačnih materialov, nekateri so malo bolj trdi nekateri pa malo bolj mehki. ovitki

Ovitki za telefon se razlikujejo tudi po tem, kako močno zavaruje telefon proti padci. Vsak telefon ima svojo obliko in velikost telefona, zato je vsak ovitek drugačen. Ovitki ponavadi stanejo tam od 20 € dalje, kar pa je tudi odvisno od materiala, iz katerega je narejen ovitek. Na kaj morate gledati, ko kupujete ovitek? Gledati morate na to, ali vaš ovitek pokriva malo sprednjega stekla in, da je ovitek kvaliteten. Vem pa tudi, da nekateri ne gledate toliko na to, kakšne kvalitete je ovitek in gledate bistveno na to, kakšne barve je, kaj je na njem narisano. Vaš ovitek morate tudi redno spihati, kajti na drugi strani ovitka se lahko nabere kar dosti prahu, ki pa lahko gre tudi v telefon, kar pa ni dobro.

Ovitki za telefon so posebej narejeni za varnost vašega telefona, ne pa toliko za izgled  telefona. Sedaj v je v Sloveniji tudi veliko firm, katere ti omogočijo, da narediš svoj ovitek in ga nato dostavijo na tvoj naslov. Če si želiš narediti svoj ovitek, moraš biti pozoren, da podjetje nebo dobilo kakšne kazni zaradi slike, ki jo boste nalepili na vaš ovitek. Take ovitke ponavadi kupujejo za rojstne dneve ali pa za fanta ali punco. Takrat ljudje gledajo samo na izgled ovitka, ne pa toliko na to, ali bo zavaroval telefon.