Si težko zapomnite besedilo? Ne znate razbrati bistva iz besedila? Pri odpravljanju teh težav vam lahko markerji zelo pomagajo. Z njimi si označite vse pomembne dele besedila in tako boste lažje našli tisto, kar iščete. Za kakovostne markerje kliknite na www.pisala.si/markerji-in-signirji/.

Vsi se verjetno zelo dobro spomnimo šolskih dni, ko se je bilo treba za določen predmet naučiti ogromno snovi, ki včasih ni imela ne repa ne glave. Učenje iz takih zapiskov je zato lahko zelo mučno, težavno in dolgočasno in kaj hitro se lahko zgodi, da med hitrim branjem kakšno pomembno informacijo izpustimo. Kako se lahko temu izognemo? Preprosto – z uporabo markerjev različnih barv. To dejstvo dokazujejo tudi raziskave, na primer raziskava vpliva barv na potrošnike pod okriljem Color Marketing Group, ki je pokazala, da barve v besedilu povečajo razumevanje tistega, kar smo prebrali za 73 %, pospešijo postopek učenja in pomnjena prebranega do 78 % in izboljšajo čitljivost in berljivost za 40 %.

markerji

Markerji lahko izboljšajo vašo sposobnost pomnjenja.

Rumena, oranžna, zelena ali morda vijolična

Markerji oziroma označevalci besedila so danes nepogrešljiv pripomoček na več področjih. Uporabljajo jih učenci, dijaki in študenti za označevanje pomembnih delov snovi, da se potem lažje učijo, pisarniški delavci z njimi označujejo pomembne številke ali druge podatke v uradnih dokumentih, doma si lahko z njimi na koledarju označite pomembne dni itd. Ponavadi so živih neonskih barv, na primer zelene, rumene, oranžne ali roza, kajti te barve naredijo največji kontrast z besedilom in tako v trenutku pritegnejo našo pozornost. Vse bolj pa se na trgu uveljavljajo tudi markerji drugih barv, na primer modre, vijolične ali pastelne barve, pa taki, ki se bleščijo itd. Konec koncev, vsaka barva, ki prekine monotonost besedila, pritegne bralčevo pozornost.

Uporaba različnih markerjev pride še kako prav v študentskih letih, ko je snov že bolj zahtevna. Z markerji lahko študenti podčrtajo težje ali nerazumljive besede in so pri učenju na njih bolj pozorni. Na ta način si jih bodo hitreje zapomnili in določen kos snovi znali povezati s to besedo. Označevanje besedila nam namreč pomaga, da snov razdelimo na več delov, ki jih označimo z različnimi barvami. Enaka barva pomeni, da nekaj spada skupaj in naši možgani bodo tako lažje povezali vse informacije v enovito celoto. Če ne verjamete, poskusite in videli boste, da si boste snov lažje zapomnili, kar se bo začelo kazati tudi pri ocenah na izpitu.

markerji

Markerji so različnih barv, oblik in velikosti.

Markerji kot promocijsko darilo

Zvezki, svinčniki ali kemiki so klasično promocijsko darilo in verjetno jih ima vsak izmed nas že kar nekaj doma. Ste kdaj pomislili, da bi bili pri izbiri svojih promocijskih daril bolj izvirni? Markerji so lahko krasno promocijsko darilo, pa še uporabni so za povrh. Vaši poslovni partnerji jih bodo lahko uporabljali za označevanje pomembnih delov besedila, z njihovo pomočjo si bodo lažje in hitreje zapomnili pomembne podatke in si tako prihranili kar nekaj dragocene časa, ki ga bodo lahko namenili drugim stvarem.

Markerji so tudi izjemne kvalitete, na voljo so v različnih oblikah in barvah, po želji pa lahko na njih tudi natisnete svoj logotip ali kakšno drugo promocijo, da bodo stranke vedele, od koga so to dobile in kaj jim vi ponujate. S tem boste na enostaven način pridobili kar nekaj novih strank.

Kot že rečeno, lahko na markerje tudi kaj natisnete in jih personalizirate. Vendar pa morate biti pri izbiri tega, kar boste dali natisniti na markerje pozorni na obliko markerja. Na klasične marker boste lahko natisnili le minimalno količino podatkov (na primer ime vašega podjetja ali logotip). Če pa boste izbrali trikotne ali kvadratne markerje, ki vsebujejo tri oziroma štiri v enem, pa boste dobili nekoliko več prostora za personaliziranje. Pa vendar vas tudi tu ne sme preveč zanesti – pri majhnih pisarniških pripomočkih je dobro upoštevati pravilo manj je več, kar pomeni, da ne dajte na marker natisniti kar vsega, kar se vam zdi pomembno/zanimivo, ampak le tiste najbolj nujne informacije. Na ta način bodo te informacije prišle bolj do izraza, pa tudi estetski videz bo lepši.

markerji

Markerje lahko personalizirate.

Markerji so super promocijsko darilo na različnih dogodkih, na primer na konferencah, predavanjih ali delavnicah, kjer udeleženci ponavadi dobijo spremno gradivo. Če jim boste dali še markerje, si bodo lahko zelo enostavno označili vse pomembne informacije in ne boste rabili stokrat ponavljati enih in istih stvari. Markerje lahko podarite tudi učencem, dijakom, študentom ob začetku šolskega leta, lahko z njimi presenetite svoje sodelavce v pisarni in jim podarite kar cel pisarniški komplet (lističi, pisala, markerji …).

Markerji so nadvse uporabna stvar, tako v vsakdanjem življenju kot v službi. Z njimi si lahko vsak sam podčrta pomembne informacije in s tem poskrbi, da jih bo hitreje opazil in si jih zapomnil. So tudi odlično promocijsko darilo, ki ga lahko podarite svojim strankam in s tem pokažete svojo izvirnost. Posežete lahko po bolj klasičnih ali pa ne tako običajnih barvah – odločitev je vaša.