Hialuronska kislina je vedno bolj priljubljena sestavina v kozmetičnih izdelkih, ki obljubljajo pomlajevanje kože in zmanjšanje gub na vašem obrazu. Na estetika-medart.si/storitve/hialuronska-kislina/ si preberite, na kakšen način vam lahko strokovnjaki pomagajo pri ohranjanju bolj mladostnega videza in kakšno vlogo ima pri tem hialuronska kislina.
Po mnogih raziskavah so strokovnjaki že v prejšnjem stoletju prišli do ugotovitev, da hialuronska kislina, med drugim, pomaga tudi pri ohranjanju mladostnega videza. Ima tudi veliko bolj pomembno funkcijo in sicer pri zdravljenju nekaterih bolezni, kar ni tako zelo znano kakor pa njena kozmetična uporaba. Zanimivo je predvsem tudi dejstvo, da hialuronsko kislino pridobivajo iz petelinovih grebenov, kar je res morda slišati zelo nenavadno, vendar pa je ta metoda znana že od nekdaj in pravzaprav je kislina pridobljena na ta način najboljša za uporabo v kozmetičnih proizvodih, kot so kreme, serumi in podobno.
Za vse tiste, ki svojo kozmetiko najraje pripravljate sami in na ta način veste kaj vse vsebuje, imamo res super novico! Namreč na voljo je hialuronska kislina, katero lahko dodate svojim kozmetičnim izdelkom, na ta način pa bo vaša koža bolj gladka in tudi bolj mehka, kar pa seveda zmanjša videz obraznih gub. Navodila za doziranje boste zagotovo našli na samem izdelku, vendar pa lahko omenimo, da je primerno doziranje 0,1 do 2,9% teže vašega kozmetičnega izdelka. Uporabite jo lahko tako za kreme kot tudi balzame za ustnice, losjone in podobno. Hialuronska kislina je v obliki praška in je topna v vodi, najbolje pa jo je v izdelek dodati, ko se le-ta ohlaja. Preostanek izdelka, ki ga ne boste takoj uporabili, morate obvezno shranjevati na hladnek, najbolje kar v hladilniku, saj se mora nahajati v prostoru, ki ima največjo temperaturo 7 stopinj Celzija.
Hialuronska kislina se lahko uporabi v različnih receptih za kreme in podobno, tako da lahko pripravite več izdelkov naenkrat, porabite vso kislino in se vam zato ni potrebno obremenjevati glede shranjevanja same kisline.