Informacijska varnost je v dobi digitalizacije in vsesplošne uporabe spleta izjemnega pomena. Številna podjetja, ki upravljajo s pomembnimi, zaupnimi ali občutljivimi informacijami se soočajo z vsesplošno potrebo po zaščiti, ki jo nudi informacijska varnost – Varnost.it.si je eden od ponudnikov, ki prav to tudi omogoča svojim naročnikom. Njihova glavna prednost je, da vam ponujajo celostno zasnovano storitev, ki zagotavlja zares učinkovito in zanesljivo zaščito na čisto vseh nivojih vašega podjetja. Slednje je v zadnjih časih, ko beležimo rast kibernetskih napadov, še toliko bolj pomembno. Ob kraji občutljivih podatkov lahko namreč pride do hudih finančnih izgub in vsesplošnih težav s poslovanjem. Ste učinkovito pripravljeni na morebiten kibernetski napad?

informacijska varnost 1

 

Kako vzpostaviti zanesljivo informacijsko varnost

V podjetju MD svetovanje d.o.o. & Virtual IT d.o.o. svojim naročnikom nudijo celostno storitev vzpostavljanja učinkovite informacijske varnosti v podjetju. Sama storitev sestoji iz treh ključnih korakov, ki zagotavljajo ustreznost končnega stanja. IT strokovnjak bo za vas opravil sledeče:

  • pregled obstoječega IT stanja v podjetju: v prvem koraku strokovnjak v sodelovanju z naročnikom temeljito pregleda in preveri obstoječe stanje informacijske varnosti v organizaciji. S pomočjo tega ključnega koraka pridobi natančen vpogled v stopnjo varnosti, ki je že vzpostavljena v posameznem podjetju. V okviru tega se izdela oceno učinkovitosti varnostnih rešitev, mehanizmov in ukrepov ter preverjanje skladnosti z zastavljenimi varnostnimi politikami. Začetni pregled omogoča prepoznavanje vseh morebitnih tveganj, ki so posledica nepopolne IT zaščite. Ponudnik tako takoj vidi, kje informacijska varnost peša in kaj točno potrebujete, da zadevo izboljšate. Le s pomočjo popolne zaščite, ki ne pozna lukenj v sistemu, se boste lahko učinkovito zaščitili tudi pred naprednimi hekerskimi napadi, morebitno izgubo pomembnih podatkov zaradi različnih razlogov kot so naravne katastrofe, požari in podobno.
  • strokovno svetovanje in načrt vzpostavitve IT-varnosti: sledi svetovanje in priprava strateškega načrta, ki vključuje vse potrebne izboljšave, s pomočjo katerih se bo informacijska varnost vašega podjetja bistveno izboljšala. S pomočjo strokovno zasnovanega načrta se boste lažje odločili, katere nove aktivnosti boste uvedli v svojo organizacijo in tako poskrbeli za izboljšano zaščito pred kibernetskim kriminalom in drugimi varnostnimi incidenti.
  • vzpostavitev IT varnosti in izobraževanje: v zadnjem koraku vam ponudnik uredi informacijsko varnost in jo nato na vašo željo tudi vzdržuje in skrbi za vse potrebne posodobitve. Za zaposlene v vašem podjetju pa izvedejo izobraževanje s področja IT-varnosti. To je še kako priporočljivo, saj na tak način ljudje spoznajo, kako ukrepati v kritičnih situacijah ali pa težave in kibernetske napade učinkovito preprečiti.

informacijska varnost 2

Celovita informacijska varnost

V podjetju MD svetovanje d.o.o. & Virtual IT d.o.o. informacijsko varnost postavljajo na prvo mesto, zato svojim strankam nudijo prvovrstno in celostno zasnovano storitev. Poleg svetovanja, sistemskih pregledov in penetracijskih testov, za vas izvajajo tudi izobraževanja, nudijo prodajo in najem IT opreme priznanih blagovnih znamk ter vzdržujejo celotno informacijsko strojno in programsko opremo ter spletne strani.

Za katere od navedenih storitev se boste odločili v vašem podjetju je odvisno predvsem od stopnje potrebne zaščite podatkov, potreb pri delu, vrste in zahtevnosti IT dela, ki ga opravljate in drugih dejavnikov, o katerih se boste natančno pogovorili s strokovnjakom. Ta bo tudi poskrbel, da bodo vsi vaši pomembni podatki na varnem, podjetje pa maksimalno zaščiteno.